Vinterservice av Robotgräsklippare

Att utföra regelbundet underhåll på din robotgräsklippare ser till att din maskin kommer fungera väl och förlänger livslängden på din produkt. I den följande videon kommer vi gå igenom stegen för hur du rengör och underhåller din robotgräsklippare. Det är viktigt att ta bort gräs och smuts som byggts upp och kan påverka komponenternas hållbarhet. Tips på batteriförvaring och underhåll samt hur du stänger av din robot för förvaring ingår även.

Se videon för att bli guided genom hur du gör en vinterservice.

Saker du behöver

Required tools for robotic mower winterservice.
Verktyg du behöver för att utföra en vinterservice.

Verktyg du behöver

  • Rengörningsmedel. ex. universal
  • Diskborste
  • Trasa
  • Grovdammsugare / luftkompressor
  • Låsringstång för E låsring
  • Phillips skruvmejsel / skruvdragare

1) Ta in din robot, laddstation, transformator / förlängningssladd. Vi rekommenderar att lagra dessa inomhus under vintern!

Cleaning the charging station.
Rengörning av laddstationen.

2) Rengör toppsidan av laddstationen, och om så behövs även insidan av laddstationen utifall att smuts eller insekter har hittat sig in. Använd ditt rengörningsmedel och trasa för att torka rent och förvara din laddstation i ett torrt ventilerat utrymme.

Removing the height adjustment.
Borttagning av höjdreglaget.

3) Det första steget att utföra när du ska rengöra din robot är att se till att robotgräsklipparen är avstängd ordentligt med huvudströmbrytaren under handtaget på botten av klipparen, och att batteriet har laddats fullt. För att rengöra robotgräsklipparen, avlägsna höjdreglaget genom att avlägsna locket på höjdreglaget, och sedan lossa låsringen som sitter där under för att kunna plocka bort höjdreglaget.

Removing the signal box cover.
Borttagning av locket till signalboxen.

4) Vänd robotgräsklipparen uppochner och avlägsna de fyra små skruvarna som håller fast en lucka som finns där fram på roboten där du finner signalboxen.

Loosening the body from the shell.
Lossa kroppen från skalet.

5) Nästa steg är att avlägsna de fyra skruvarna som finns ovanför lyft och krocksensorerna som håller fast skalet i kroppen. När alla skruvarna är avlägsnade kan du nu lyfta ut kroppen ur skalet.

Cleaning the robotic mower body.
Rengärning av robotens kropp.

6) Ofta byggs det upp en hel del gräs mellan kroppen och skalet, det bästa sättet att rengöra detta på är med en grovdammsugare eller en luftkompressor.

7) När gräset är avlägsnat så väl som går, kan du använda en liten mängd rengöringsmedel tillsammans med borsten för att rengöra ytterligare. Borsten och rengöringsmedlet kan även användas på skalet, för att sedan torkas rent med trasan.

Placing the robotic mower body back into the shell.
Placera kroppen tillbaka i skalet.

8) Placera kroppen åter i skalet och fästa alla skruvar. När du fäster skruvarna över lyft och krocksensorerna rekommenderar vi att använda en skruvmejsel och att fästa gradvis så att sensorerna inte blir tvistade, du kan behöva skifta kroppen lite för att sensorerna ska falla rätt på plats.

Changing knives on the robotic mower.
Byte av knivblad.

9) Byt knivbladen om nödvändigt och lagra roboten i en torr och ventilerad stabil miljö med en temperatur mellan 15 – 30 grader Celsius. Du kan hitta nya knivblad här.

10) Efter tre månader i förvaring, ladda upp batteriet fullt igen för att hålla nivån på batteriet och cellerna i balans. När roboten har laddats upp fullt, kom ihåg att stänga av huvudströmbrytaren som finns under handtaget på bottensidan av klipparen.

Välj valuta
SEK Svenska kronor
EUR Euro
Rulla till toppen