En Robotgräsklippare utan Slinga – YardForce REVOLA

YardForce Revola - En robotgräsklippare utan slinga


YARD FORCE REVOLA – En Robotgräsklippare utan Slinga

En ny produkt från SUMEC Hardware and Tools är den nya robotgräsklippare utan slinga, Revola. Den använder flera banbrytande tekniker för att skapa virtuella/visuella gränser med satellitkoppling. Det genom RTK (realtidskinematisk positionering) och vSLAM (visuell simultan positionering och kartläggning). Genom att integrera dessa två tekniker kan robotgräsklipparen fungera i trädgårdar som är öppna men ändå har träd och buskar som vanligtvis skulle begränsa RTK-signalens täckning. I kombination med vSLAM kommer den robotiska gräsklipparen fortfarande att ha stabil navigation i områden där RTK-signalen är svag. I följande blogginlägg kommer vi att gå djupare in på funktionerna som Yard Force Revola erbjuder. Således är Revola-serien en mycket spännande produkt som kan tillföra stort värde för slutanvändaren med olika trädgårdsförhållanden.

 

APNT

Avancerad positionering och navigeringsteknologi med RTK gör det möjligt för användaren att skapa virtuella gränser. Möjlighet finns även för hinder-områden med hjälp av Revola-appen på din smartphone. Appen och Revola robotgräsklippare utan slinga har flera anslutningsmöjligheter via 4G, Wi-Fi och Bluetooth. Att ställa in den virtuella kartan är enkelt att göra med både en smartphone i form av iPhone och Android. Detta blir då en betydande fördel jämfört med traditionella sätt att använda gränstråd, vilket är tidskrävande och benäget för slitage över tid. Avancerad positionering och navigeringsteknologi klipper gräset på ett effektivt sätt och är betydligt mer effektivt jämfört med slumpmässiga klippningsmönster. Det som de flesta robotgräsklippare på marknaden använder idag. 

 

 

VSLAM

Visuell simultan positionering och kartläggning (vSLAM) syftar till processen att beräkna kamerans position och orientering i förhållande till dess omgivning samtidigt som den kartlägger miljön. Denna teknologi på Revola fungerar i samklang med APNT när satellitsignalen är svag eller obefintlig så som när väder kan störa signalen. Även när hinder och områden med flera byggnader/träd till exempel möjliggör minskad signalkontakt mellan robotgräsklipparen och RTK-enheten fungerar vSLAM som ett utmärkt verktyg för att fortsätta navigeringen och fortsätta klippa gräset. Visuell SLAM kombinerar AI och 3D-visionstekniker för att garantera överlägsen prestanda.

RTK-antenn placerad på tak-gavel för att maximera anslutningens styrkaRGB STEREO KAMERA

Via sin RGB Stereo Kamera gör Yardforce Revolan en 3-dimensionell bild av omgivning vilket ger den en djupgående förståelse över hur trädgården ser ut. Detta använder den som komplement till APNT och VSLAM för att navigera men även för att upptäcka hinder och andra svårigheter i trädgården.

AVANCERADE OCH GRUNDLÄGGANDE FUNKTIONER

Revola-serien är utrustad med radarsensorer (ultraljud) som kan upptäcka omarkerade hinder från 30 till 60 cm beroende på önskade inställningar. En annan sensor som roboten har är kollisionssensorer. När gräsklipparen kolliderar med ett objekt backar den upp och fortsätter sedan att köra runt hindret. Revolas lyftsensor fungerar på liknande sätt. När roboten oväntat lyfter sig avbryter klippmotorn omedelbart av säkerhetsskäl. Om lyftsensorerna är avaktiverade inom en kort tidsperiod när roboten lyfter sig i skalet. Då backar Revola upp och ändrar riktning för att undvika området där lyftsensorn registrerar ett lyft. Under regn kan du även aktivera Revolas regnsensor via APPen/displaygränssnittet, och din Revola robotgräsklippare utan slinga kommer då att återvända till laddningsstationen. Denna funktion kan du både aktivera och inaktivera, och slutanvändaren kan programmera hur länge gräsklipparen stannar i laddningsstationen innan den gör ett nytt försök att klippa gräset. Klipptider och klippdagar kan du programmera både via APPen och via robotens displaygränssnitt. Huvudmenyn på displayen aktiveras när PIN-koden har angetts. Branta sluttningar är inget problem då Revola kan hantera 40% lutning tack vare sina avancerade IMU (inertiala mätenhets) funktioner och avancerad mjukvaruprogrammering. Revola har även LED-belysning, vilket är användbart när gräset klipps på kvällen.

 

SUMMERING – En Robotgräsklippare utan Slinga

Revola vSLAM-roboten har potentialen att vara i framkant för gräsklippare utan begränsande gränser tack vare att produkten inkorporerar tekniker och teknologiska framsteg som kan förbättra prestandan. Samtidigt är produkten användarvänlig med en lättanvänd APP. Med alla ovan nämnda teknologier kommer Revola att kunna anpassa sig till olika gräsmiljöer och enkelt anpassa sig till både hinder och terräng. Däremot kan viss terräng och väder påverka RTK signalen. YardForce Tools har producerat robotgräsklippare under en längre tid och är en global ledare inom trädgårdsverktyg och maskiner. Så håll utkik i vår webshop i framtiden efter denna robot, då vi hoppas ha den tillgänglig snart.

Robotgräsklippare utan slinga Revola möter med en hund som nyfiket tittar på

Välj valuta
SEK Svenska kronor
EUR Euro
Rulla till toppen