Test av Biltemas robotgräsklippare RM1000

I slutet av April lanserade Biltema en ny robotgräsklippare för säsongen 2020, detta efter att inte ha erbjudit någon robotgräsklippare på några år. RM 1000 är tillverkad av Sumec i Nanjing, Kina. Sumec har erfarenhet av att producera robotgräsklippare sedan 2014.  Det följande blogginlägget kommer att testa några av funktionerna som RM 1000 har och hur den passar i svenska trädgårdar.

Biltema RM1000


Hårdvara
RM 1000 är utrustad med borstlösa motorer och en kontrollpanel som är simpel att använda. Klipparen har utrustats med ett gyroskop som gör att den inte svänger av från riktningen i t.ex. branta backar, detta tillsammans med dubbade hjul gör att klipparen kan klättra upp till 40%. En inbyggd GPS gör att klipparen kan hitta tillbaka till laddningsstationen utan att följa gränskabeln om den är inom 10 meters avstånd. Gräsklipparens klippteknik består av rakblad vilka kan bytas ut av konsumenten själv. RM 1000 har en handfast höjdinställning som sträcker sig från 20mm till 60mm.  

Mjukvara
En av RM 1000s unika funktioner är automatisk zonklippning. Klipparen mäter ut och beräknar begränsningskabeln i längd för att dela upp den i 10 olika zoner. Genom denna funktion kommer klipparen att jämnt nå alla zoner i trädgården, även när gräsmattan innehåller smala passager och områden som är svåra att nå. Klipparen klipper varje dag och du kan ställa in när du vill att den ska börja klippa och hur länge.


Slutsats

RM1000 är en bra klippare utformad för användare som vill ha en helt automatiserad klippare. Om man gillar att pilla med inställningar och t.ex. styra klipparen med app är detta inte klipparen för dig men är du ute efter en klippare som är driftsäker och sköter sig själv är RM1000 ett perfekt alternativ.

1 reaktion på ”Test av Biltemas robotgräsklippare RM1000”

  1. Brukar inte vara mycket för Biltemas produkter, men tyckte att maskinen såg riktigt vettig ut, köpte en klipparen RM1000, och hyrde en maskin hos en lokal uthyrare, som skårade och la ner tråden i marken, knacka ut pinnarna kändes för omständigt.
    Supernöjda med klipparen! Gör sitt jobb och kommer åt överallt. Enkel att använda och rolig att titta på.

Kommentarer är stängda.

Välj valuta
SEK Svenska kronor
EUR Euro
Scroll to Top