RobotGarden återvänd

Biltema RM1000 - FAQ

F.A.Q. - Vanliga Frågor

1. Klipp av överbliven begränsningskabel bakom laddstationen. Begränsningskabeln måste klippas av i rätt längd

2. Uppdatera till senaste mjukvaran på: https://robotgarden.se/biltema-rm1000/biltema-rm1000-mjukvara/

3. Kolla så du installerat klipparen enligt instruktionerna:Om inget av följande fungerar så skicka ett mail till robotmower@biltema.com så guidar dom dig vidare

Starta om klipparen på den röda huvudströmbrytaren som sitter under klipparen baktill och ställ in den i laddstationen. Låt den stå i ungefär 10 minuter och kolla sen om den kommit igång

 

 

En beskrivning över hur du byter pinkod på Biltema RM1000 robotgräsklippare. 1. Håll inne HÄNGLÅS-knappen samtidigt som du slår på huvudströmbrytaren i ungefär 5 sekunder 2. Vänta tills alla lampor börjar blinka 3. Slå in din fyrasiffriga kod 4. Du kommer höra ett långt pip när det är klart

Det här är normalt när den står i laddstationen men om den även blinkar när du försöker starta klipparen ute på gräsmattan är det felkopplat, det betyder nämligen att den tror att den är utanför området. Klipparen går alltid hem motsols och måste därför stå med laddpinnarna åt det håll roboten kommer ifrån. Om du står inne i området och tittar på stationen ska bakdelen vara åt vänster. Se installationsfilm:  

 

Något har gått snett med programmeringen. Gör följande steg i exakt denna ordningen.

1. Blinkar hänglåset så slår du in din pinkod(4x på hänglåset om du inte ställt in en egen pinkod).

2. När knappen för hänglåset har slocknat väljer du hur många timmar klipparen ska klippa. Väljer du 8H kommer klipparen att klippa i 8 timmar inklusive laddning. När antalet timmar lyser fast är den korrekt vald, om den blinkar är den inte inställd på att klippa.

3. Tryck sedan start och stäng luckan.

Nu kommer klipparen att gå ut och klippa vid den tiden du ställde in den. Dvs om du trycker på 4H klockan 08:00 på morgonen kommer klipparen gå ut 08:00 varje morgon och klippa i 4h inklusive laddning.

Om inte det här funkar testa att stänga av regnsensorn.
Stäng av klipparen på huvudströmbrytaren -> Tryck och håll inne 10H-knappen och sätt på huvudströmbrytaren igen, håll kvar 10H-knappen i ungefär 5 sekunder tills du antingen hör ett långt pip(PÅ) eller flera korta pip(AV)

Klipparen behöver kalibreras. Stäng av klipparen och ställ den på plant underlag. Tryck in och håll kvar startknappen och tryck sedan på huvudströmbrytaren. Håll kvar Startknappen tills du hör 2 pip. Starta klipparen som vanligt och kontrollera att den går.

  1. Kolla så att du har fast blått ljus mellan laddpinnarna i laddstationen. Om det blinkar rött har du brott på slingan
  2. Kontrollera att både robot och laddstation är inställda på samma signal, t.ex. S1
  3. Om du har blått ljus mellan laddpinnarna, testa att koppla ur den ena änden av begränsningskabeln bak på laddstationen. Börjar det blinka rött nu? Om det fortfarande är fast blått ljus kontakta service på robotmower@biltema.com

Den automatiska zonklippningen fungerar så att klipparen själv delar in din trädgård i 10 lika stora zoner.

Klipparen kommer börja med gå längs gränskabeln och räkna ur hur lång hela installationen är. Den kommer sedan räkna ut sätta ut 10 stycken olika startpunkter längs linan. Om den inte hinner starta från alla startpunkter på en dag kommer den att fortsätta dagen efter. När den startar en gång på varje startpunkt börjar den om från början.

Den automatiska zonklippningen är aktiverad när du köper klipparen. För att stänga av den stänger du av klipparen på huuvudströmbrytaren.

Håll sedan in knappen 8H medan trycker på huvudströmbrytaren igen. Håll i ungefär 5 sekunder tills du hör flera korta pip. Detta indikerar att funktionen är avstängd.

För att sätta på den igen gör du likadant men då kommer du istället få ett långt pip. Detta indikerar att funktionen är påslagen.

 

För att lämna in klipparen på vinterservice fyll i formuläret du hittar här: https://robotgarden.se/vinterservice

 

Priset ligger på 1400:- inklusive frakt.

This includes:

• Frakt till och från verkstaden
• Rengöring av robot och laddstation
• Uppdatering av mjukvaran och andra eventuella uppgraderingar
• Komplett funktionsanalys
• Underhållsladdning av batteriet
• Kontroll av batteriets urladdningstid (batteriets skick)
• Byte av knivar och knivskruvar
• Kontroll av samtliga kretskort
• Kontroll av samtliga anslutningar, infettning med kontaktsilikon vid behov
• Återtätning av kaross
• Kontroll och insmörjning av kullager i framhjul
• Balansering av knivtallrik vid behov
• Kontroll av drivhjul och drivhjulsmotorer
• Provkörning alla funktioner
• Vinterförvaring (skickas tillbaka till dig på ett datum du väljer på våren)


6H knapp + strömbrytare (på) för att aktivera och deaktivera gränsklippning. Långt pip betyder aktiverad, flera korta pip betyder deaktiverad.

8H knapp + strömbrytare(på) för att aktivera och deaktivera automatisk zonklippning. Långt pip betyder aktiverad, flera korta pip betyder deaktiverad.

10H knapp + strömbrytare(på) för att aktivera och deaktivera regnsensor. Långt pip betyder aktiverad, flera korta pip betyder deaktiverad.
Select currency
SEK Svenska kronor
EUR Euro
Rulla till toppen