Robotgardens hydroponiska odlingslåda piggar upp ditt kök året runt

Jag har en vision av mig själv som går och plockar mina kryddor och grönsaker till middagen i min egen köksträdgård. Varje vår har jag ambitionen att förverkliga detta men tyvärr slutar det alltid i uttorkade tomater och döda kryddor. Som många andra så är tiden väldigt begränsad i vardagen och det finns så mycket annat som kommer i vägen av en perfekt köksträdgård. Därför är Robotgardens hydroponiska odlingslåda med växtlampa perfekt för mig.

Jag behöver en odling som sköter sig själv och jag har äntligen hittat en som till och med jag klarar av. Jag var i gång på 5 minuter och nu har jag haft färska kryddor och sallad sedan jag började för snart ett år sedan. Den hydroponiska odlingslådan kommer med 12 pluggar och 12 korgar och har en inbyggs odlingslampa som gör att jag kan odla året runt.

Jag började med mina favoriter basilika och koriander och hoppades på det bästa, och bara efter ett par dagar så stack det upp lite grönt från pluggarna – JAG HADE ÄNTLIGEN LYCKATS!!!

Allt jag behöver göra är att tillsätta vatten och näring när jag ser att vattennivån är låg, det finns ett litet fönster som visar var vattennivån bör vara, så det är bara att fylla på när det behövs. Något annat som påminner mig om att vattna är pumpen som låter mera när vattennivån är låg, det är en jättebra påminnelse när man glömt att vattna på ett tag.

Vad behövs?

Hydroponisk odlingslåda

Vatten

Näring (Jag använder Nelson Gardens näring för hydroponiska odlingar)

Frön (tänk ut vilka kryddor och sallader du använder mest i din matlagning och fokusera på dom) –

Hur gör du för att lyckas?

Det tar 5 minuter så är du igång!!!

  1. Sätt upp lampan och koppla in pumpen
  2. Lägg i pluggarna i korgarna och blötlägg ett par minuter
  3. Lägg i 1-3 frön i varje plugg
  4. FÄRDIG- NU SKÖTER DEN SIG SJÄLV

TIPS från nybörjaren

  • Om du ser att det är något av fröna som inte tagit sig efter en vecka så lägg snabbt i ett nytt i samma plugg så har det nya chansen att ta sig.
  • Höj lampan i takt med att det växer
  • Storbladig basilika passar bättre än småbladig i hydroodlingen enligt min erfarenhet.
  • Om du har tänkt att flytta dina växter, kolla till rötterna då och då så dom inte växer ihop för mycket med varandra för då kan det vara svårt att få loss.
  • Använd gärna 2 lådor och odla lite om vartannat så du alltid har färska växter
  • Om du är känslig för att pumpen låter så placera den någonstans där du inte störs av den- kanske skulle skippa att sätta den i sovrummet

Jag har även odlat sallad och tomater vilket är perfekt om man vill slippa köpa salladspåsar som alltid verkar bli dåliga innan vi hinner använda dom. Eftersom det bara är jag som äter sallad i vår familj så behöver jag bara några blad om dagen och nu brukar jag variera mellan basilika och tomatsallad eller sallad rosso som grund till en vanlig grönsallad.

Recept Bästa Salladen

Basilika

Tomat tiny tim

Gul lök

Olivolja

Balsamvinäger

Salt och peppar

Tomater

När man odlar tomater blir plantorna stora efter ett tag antingen får man vara aktiv med att klippa ned dom. Som ni ser på bilden här under tar tomaterna väldigt mycket plats men om man tycker om att klippa och ordna fungerar det utmärkt att låta dem vara kvar i lådan. Annars är ett tips att plantera över dem i en hydroponisk låda med mer plats, t.ex. Harvy

Nu när våren är här ska jag driva upp tomaterna i den lådan och sedan plantera ut i trädgården, återkommer med resultat!

Välj valuta
SEK Svenska kronor
EUR Euro
Rulla till toppen